Om oss

Vi hjälper dig med att sälja fler bilar, på kortare tid.

Varför välja Bilfoto?

Människan är en visuell varelse där många beslut styrs av känslor. Över 80% av våra intryck kommer från synen och med Internets utveckling har bildens betydelse ökat markant.

Just nu finns det cirka 100 000 begagnade bilar till försäljning*. 99,99% av dessa marknadsförs via Internet och redan här gör kunden sitt första urval. Bilar med proffsbilder får fler spekulanter än de bilar som har medelmåtta bilder. Givetvis så finns det bilar som sticker ut på annat sätt, men våra huvudsakliga kunder säljer bilar som betraktas som “vanliga”.

*Snitt över året.

Fler spekulanter skapar högre efterfrågan vilket leder till högre slutpris och kortare ledtider. Andra positiva effekter är ökat intresse på annonser och att bilarna når en större geografisk marknad.

Bilfotografering är ofta en krävande process för bilhandlare och många saknar bra rutiner. Hos en del går snabbhet före kvalité. Det är viktigt att redan från start nå så många potentiella kunder som möjligt. Därför hittar vi rutiner och skapar ett flöde som fungerar bra för varje bilhandlare.

Vår produkt

2009 startade vi upp vår Verksamhet i Norge. Idag finns vi även på den svenska marknaden och växer ständigt. 2017 så förser vi över 80 bilhandlare med proffensionella fotografier.

Förutom att hjälpa bilhandlare med marknadsföring fotograferar vi reklambilder för ett flertal återförsäljare.

Verksamhetsområden

Vi är verksamma och samarbetar med fotografer över hela Sverige.